Comunicate de presa

 • Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore

  În prima zi a acestei săptămâni, pompierii salvatori au gestionat peste 2.000 situații de urgență, la nivel național, printre care se numără acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

 • S-a dat start competiției!

  În perioada 16-18 iulie 2024, Centrul tehnic Titu din județul Dâmbovița găzduiește cea de-a X-a ediție a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

 • Activitatea pompierilor din luna iunie 2024

  Protejarea cetățenilor și a comunităților este o prioritatea pentru instituția noastră, sens în care, diversitatea, intensitatea și dinamismul diferitelor situații de urgență necesită adoptarea promptă și aplicarea celor mai bune practici.

 • Activitatea salvatorilor din acest weekend

  În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii militari au răspuns la peste 6.000 de solicitări pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel național.

 • Un alt contingent de militari a plecat către Franța

  Cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri a început deplasarea către Franța, pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit omologii francezi prin activități de monitorizare a zonelor cu risc de incendii de pădure.

 • La datorie pentru salvarea de vieți și bunuri!

  În cursul zilei de ieri, 10 iulie, pompierii salvatori au gestionat 1.939 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (494), urmată de județele Mureș (145), Argeș (135) și Cluj (129).

 • Ieri, pompierii au intervenit la peste 1.800 situații de urgență

  În cursul zilei de ieri (08 iulie a.c.), pompierii militari au gestionat 1.889 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (418), precum și în județele Mureș (154) și Cluj (143).

 • 13 persoane salvate în ultimele 24 de ore!

  În cursul zilei de ieri, salvatorii au gestionat 1.606 situații de urgență, cele mai multe intervenții fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Mureș, Cluj, Brașov și Galați.

 • INAUGURAREA NOULUI SEDIU AL DETAȘAMENTULUI DE POMPIERI CAREI

  Astăzi, 05 iulie, a avut loc inaugurarea noului sediu al Detașamentului de Pompieri Carei din cadrul ISU Satu Mare. Acest eveniment marchează finalizarea cu succes a unei investiții de importanță vitală, atât pentru comunitate, cât și pentru colegii noștri

 • Intervențiile pompierilor pentru înlăturarea efectelor meteo

  În ultimele 24 de ore (02.07.2024), fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 98 localități din 22 de județe și municipiul București, zone în care colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 24 curți, 6 beciuri/subsoluri.