Cum a fost salvată viața unei bătrâne din Focșani, după un apel telefonic greșit

Cum a fost salvată viața unei bătrâne din Focșani, după un apel telefonic greșit

În după-amiază zilei de ieri, 26.08.2020, în jurul orei 14:00, Irina, aflată în concediu împreună cu familia, se deplasa din Galați spre litoral, când aude telefonul sunând:

”Alo, Mihaela! Mă simt rău, nu știu ce să fac?”

Irina: ”Bună ziua! Nu sunt Mihaela, dar spuneți-mi cu ce vă pot ajuta!”

Deodată s-a făcut o pauză lungă, la telefon nu se mai auzeau decât gemetele unei femei. În acest timp, Irina și-a adus aminte de mătușa ei care a stat două zile în casă fără ajutor.

Irina: Doamnă mă auziți! Ziceți-mi ce ați pățit!

Din păcate nu se mai înțelegea nimic din ce spunea femeia care îi cerea sprijinul, apoi discuția s-a întrerupt.

Irina și-a dat seama că ceva nu este în regulă, așa că a sunat imediat la numărul unic de urgență 112, unde i-a răspuns operatoarea de la STS Ialomița. I-a explicat despre ce este vorba: ”Doamnă am fost sunată de pe un număr de telefon de o persoană necunoscută, care probabil a greșit numărul. Persoana părea că se simte rău și este singură în casă.”

Operator STS: ”Dați-mi vă rog datele dumneavoastră și numărul de telefon de pe care ați fost sunată.”

După obținerea datelor, serviciul STS a redirecționat cazul către dispecerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea (ISU Vn),  care au trecut imediat la triangulare pentru localizarea zonei de unde a fost efectuat apelul.

Neliniștea, care a cuprins-o pe Irina, a determinat-o din nou să sune la numărul necunoscut. Spre norocul ei, femeia i-a răspuns.

Irina: ”Doamnă vreau să vă ajut! Cum vă cheamă, spuneți-mi vă rog cum vă cheamă?”

Din vocea tremurată abia a putut înțelege: ”Sunt Georgeta …..!”

Irina a sunat din nou la 112 și a oferit informațiile suplimentare.

Având datele de identificare dispecerii ISU Vrancea au luat de îndată legătura cu colegii lor polițiști, care s-au mobilizat și au găsit repede adresa persoanei în baza de date și au trimis un echipaj în recunoaștere. Totodată, la adresa indicată s-au deplasat de urgență  un echipaj de intervenție din cadrul ISU Vrancea și un echipaj al Serviciul de Ambulanță Județean  Vrancea. Pompierii au pătruns în apartamentul situat la etajul al doilea, cu ajutorul unei scări de fereastră. În interior, a fost găsită o femeie, în vârstă de 88 de ani, conștientă, dar cu starea sănătății precară. Femeia a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani.

Caz rezolvat cu succes datorită prezenței de spirit de care a dat dovadă Irina și a bunei cooperări care există între instituțiile care au intervenit: STS, ISU Vrancea, IPJ Vrancea, SAJ Vrancea.

Felicitări tuturor! Ați demonstrat încă o dată că un strigăt disperat se poate transforma într-o viață salvată!

27.08.2020