Salvator și în timpul liber

Salvator și în timpul liber

Cu puțin timp în urmă, în jurul orei 12.20, s-a produs o explozie la o locuință din localitatea Saelele, neurmată de incendiu, însă rezultată cu două victime, soț și soție, în vârstă de 74 de ani. Bătrânul, cu arsuri de gradul al II - lea la nivelul membrelor superioare și feței, era prins sub dărămâturi, având nevoie de intervenția imediată a salvatorilor.


Norocul victimelor a fost că unul dintre vecini să fie un pompier cu experiență, din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, plt. maj. Șatran Mihai Cătălin, șef gardă de intervenție și stingere, care a sărit imediat în ajutorul celor două persoane. Tot el, pe timpul acțiunii de salvare, a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, solicitând la fața locului un echipaj de descarcerare și două echipaje medicale.


Până la sosirea acestora, împreună cu câțiva dintre vecini, pe care i-a mobilizat rapid în jurul său, a reușit să-l elibereze pe bărbat de sub elementele de construcție dărâmate de suflul exploziei, acordându-le apoi primul ajutor celor două victime.


Cele două persoane rănite au fost preluate de un echipaj SMURD Turnu Măgurele și unul SAJ Teleorman, ulterior fiind transportate la Unitatea Primiri Urgențe din Alexandria.

02.02.2021