Prima misiune a pompierilor români, în Insula Corsica

Prima misiune a pompierilor români, în Insula Corsica

Începând cu ora 14:15, modulul național specializat pentru stingerea incendiilor de pădure a fost alertat, prin intermediul ofițerului de legătură francez, pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localității Corte. 


La misiunea de stingere, colegii noștri vor interveni alături de echipajele pompierilor militari și civili ai țării gazdă. 


Totodată, pentru efectuarea recunoasterilor din aer și acoperirea cu eficientă a întregii suprafețe afectate, la intervenție au fost alocate 2 elicoptere cu sistem bambi bucket și 2 avioane de stingere tip canadair. 


Conform prognozei pentru ziua de astăzi, 21 august, riscul aparitiei incendiilor de pădure este unul ridicat.


Misiunile desfășurate de colegii noștri se realizează sub directă coordonare a ofițerului de legătură francez și vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona afectată. 


*****


Reamintim faptul că la data de 15 august a.c, România a trimis în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, format din 20 de militari, în cadrul programului de pre-poziționare
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

21.08.2023