40 de pompierii români, pre-poziționați în Franța, intervin în proximitatea localității Chanousse

40 de pompierii români, pre-poziționați în Franța, intervin în proximitatea localității Chanousse

De peste 48 de ore, cei 40 de pompierii români, pre-poziționați în Franța, intervin alături de omologii francezi pentru limitarea propagării unui incendiu de pădure care se manifestă în proximitatea localității Chanousse.


Solicitarea a venit din partea ofițerului de legătura francez, pentru protejarea comunităților aflate în pericol, situate la aproximativ 200 km distanță față de baza de operații. 


Pentru limitarea și stingerea flăcărilor care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 140 ha, salvatorii români intervin cu 4 autospeciale de stingere, 1 autocisternă și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă. 


Totodată, pentru asigurarea alimentării cu apă a autospecialelor de la sursele existente în zonă, s-a realizat un dispozitiv de intervenție terestră, cu o lungime de peste 1 km. 


Sub supravegherea și coordonarea domnului Commandant Jérôme Jallet, șeful sectorului de ardere controlată, specializat în tehnica  "feux tactiques", colegii nostri au participat la misiunea de ardere controlată, pentru limitarea propagării incendiului spre zona locuită. Ulterior, pompierii români au fost angrenați în misiunea de supraveghere a eventualelor scântei care pot provoca alte incendii pe versantul opus. 


Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost alocate 6 avioane de stingere tip CANADAIR, 1 avion de stingere tip DASH și elicoptere cu sisteme bambi bucket pentru efectuarea  recunoașterilor aeriene și acoperirea optimă a suprafețelor afectate.


Conform prognozelor, riscul apariției incendiilor de pădure în zonă este în continuare unul ridicat.

23.08.2023