Prima misiune de stingere a noului modul de pompieri români, în Grecia

Prima misiune de stingere a noului modul de pompieri români, în Grecia

Modulul național specializat de stins incendii de pădure, care a fost dislocat pe 29 august a.c., pentru a-i înlocui pe colegii aflați pe teritoriul elen, a ajuns în dimineața zilei de ieri în Grecia și a fost solicitat, deja, la prima intervenție.


Ieri, 50 de salvatori români au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu de pădure care s-a manifestat în zona localității Aisymi.


Intervenția modulului României s-a derulat sub coordonarea ofițerului elen de legătură, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.


* * *


În data de 29 august a.c, noul contingent format din 56 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autoritățile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure și vegetație din Nord-Estul Greciei, în zona orașului Alexandroupolis.


Modulul național specializat de stins incendii de pădure, care a plecat spre Grecia în data de 21 august și care însumează tot 56 de pompieri, a pornit către România.


Măsura de a schimba efectivele a fost dispusă prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, având în vedere solicitarea autorităților din Republica Elenă transmisă în perioada 25-26.08.2023 prin Mecanismul European de Protecție Civilă, referitoare la nevoia continuării sprijinirii operațiunilor de stingere a incendiilor de pădure.


Intenția de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

31.08.2023