Misiunea pompierilor români în Franța s-a încheiat

Misiunea pompierilor români în Franța s-a încheiat

Toți cei 60 de salvatori români, care în cea de-a doua jumătate a lunii august i-au sprijinit pe omologii francezi, au început ieri deplasarea către România.


20 dintre pompieri, dislocați în insula Corsica, s-au întors în țară cu două aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române - Ministerul Apărării Naționale.


Alți 40 de salvatori, care au avut baza de operații stabilită la Școala Națională Superioară de Ofițeri de Pompieri - ENSOSP din orașul Aix-en-Provence, au început deplasarea în această dimineață, pe cale terestră, împreună cu mijloacele tehnice dislocate pe teritoriul Francez.


***


Reamintim faptul că, începând cu data de 30 iulie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a participat cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

01.09.2023