POMPIERUL DE ONOARE AL ANULUI 2023

POMPIERUL DE ONOARE AL ANULUI 2023

Plutonier adjutant PRUNCU VASILE-BOGDAN este șeful gărzii de intervenție-stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și nu face excepție de la nobilul deziderat al salvatorilor de profesie, demostrând curaj, devotament și sacrificiu în misiunea de a salva vieți și de a proteja bunurile comunității. El reprezintă un exemplu al solidarității și al profesionalismului în fața pericolelor.


Modest și curajos, colegul nostru este un model de conduită morală pentru coechipierii săi, oferind, prin puterea exemplului, adevărate repere de perseverență, devotament și dragoste pentru meseria căreia i se dedică trup și suflet. Are un aport considerabil în formarea profesională a noilor cadre ale subunității, precum și în cadrul centrului de instruire profesională a soldaților gradați profesioniști. A participat la numeroase intervenții, în care calmul, rapiditatea și precizia dovedite la locul acțiunii au garantat succesul misiunilor.


Dintre acestea se remarcă intervenția din data de 8 martie a.c., când, alături de colegii săi, a acționat în localitatea Tașca, pentru localizarea și lichidarea incendiului produs în urma unei explozii la un rastel de butelii. Datorită măsurilor întreprinse și a deciziilor luate de acesta pe timpul intervenției, s-a reușit evitarea producerii altor explozii și apariția victimelor.


De asemenea, o altă tragedie a fost evitată, în data de 18 mai a.c., în localitatea Săvinești, unde un incendiu de proporții se manifesta, cu degajări mari de fum, la un depozit de deșeuri nepericuloase, pe suprafață de aproximativ 1.000 mp. Ajuns la fața locului alături de coechipierii săi, conștient de pericolul propagării flăcărilor la construcțiile învecinate din cauza vântului puternic și a materialelor combustibile depozitate, precum și de riscul apariției unor explozii, colegul nostru a coordonat exemplar primele echipaje de stingere, până la sosirea celorlalte forțe de sprijin.


13.09.2023