SALVATORUL DE ONOARE AL ANULUI 2023

SALVATORUL DE ONOARE AL ANULUI 2023

Plutonier major DEBU ALEXANDRU este subofițer în cadrul ISU Buzău din anul 2012, perioadă în care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu cu abnegație și profesionalim, punând pe primul plan viața și integritatea celor de lângă el.


Indiferent de momentul zilei sau locul unde se produce o situație de urgență, salvatorii sunt acolo și dau dovadă de devotament de neclintit față de semeni, curaj și sacrificiu dezinteresat, în ciuda riscurilor și dificultăților pe care le întâmpină în fiecare zi. Ei sunt o familie, uniți într-un scop comun: dedicarea deplină pentru salvarea vieții semenilor și protejarea bunurilor acestora.


O misiune în care colegul nostru și-a dovedit stăpânirea de sine și curajul este cea din localitatea Mangalia. Deși se afla în timpul liber, la o piscină, fiind detașat de două săptămâni pe litoral, eroul nostru a dat dovadă de determinare și, când a observat că două persoane se aflau în pericol iminent de înec, a sărit în sprijinul acestora. Conștient de faptul că viața celor doi depinde de promptitudinea acțiunilor sale, subofițerul a intervenit și i-a scos din piscină pe bărbatul și minorul aflați în pericol, fără ca aceștia să aibă nevoie de îngrijiri medicale.


Pompierii salvatori răspund cu promptitudine fiecărei solicitări de ajutor și reușesc, cu succes, să câștige lupta cu timpul pentru redarea șansei la viață, fiind o forță inestimabilă de sacrificiu și devotament pentru semenii lor.

13.09.2023