Planul Roșu de Intervenție, activat în județul Teleorman

Planul Roșu de Intervenție, activat în județul Teleorman

În această dimineață, pompierii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutirer produs între două autocare și un TIR, între localitățile Bujoreni și Prunaru, pe E 70.


Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.


La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe SAJ.


Din cadrul ISU Giurgiu se deplasează la locul accidentului o autospecială de transport victime multiple și două ambulanțe SMURD.


De asemenea, de la nivelul ISU București-Ilfov au fost suplimentate forțele de intervenție cu 1 ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple.


În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD.


Din cadrul ISU Giurgiu a mai fost alocată o autospecială de stingere.


Forțele care intervin la fața locului au fost suplimentate cu 2 autospeciale de stingere, 1 punct medical avansat și 3 ambulanțe SMURD din cadrul ISU Bucuresți-Ilfov. De asemenea, un alt elicopter SMURD a fost alocat la caz.


În accidentul rutier au fost implicate 18 persoane, 4 dintre acestea, 2 adulți și 2 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unul dintre minori a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD, iar celelalte 3 persoane au fost transportate cu ambulanțele la spitalul din Alexandria. Victimele sunt conștiente, cooperante și prezintă diverse traumatisme.

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

22.09.2023