Orice viață contează pentru salvatori!

Orice viață contează pentru salvatori!

Din când în când se auzea un lătrat de sub pământ. Cu ultimele puteri, un cățeluș cerea ajutor. Din joacă, a ajuns, împreună cu cei cinci frați, într-un cămin de apă din curtea Spitalului Săveni. Speriați, doi dintre ei s-au refugiat într-o țeava cu diametru de aproximativ 15 cm și o lungime de peste zece metri.


Patru dintre cățeluși au fost scoși din groapă de o femeie care le-a auzit strigătul de ajutor. După ce a văzut că nu-i poate ajuta pe ultimii doi, a sunat după ajutor la 112.


Între timp, unul dintre cei 2 cățeluși a reușit să traverseze țeava și a ajuns în alt cămin de unde a fost scos de pompieri botoșăneni. În tot acest timp, salvatorii s-au gândit la fel de fel de soluții pentru a-l elibera din captivitate și pe ultimul. Deși era blocat la jumătatea distanței, pompierii au găsit repede o modalitate și, cu ajutorul unui dispozitiv, l-au scos din spațiul îngust și rece.

Au rămas cu toții, inclusiv mama lor, care a supravegheat toate operațiunile, în grija personalului spitalului.


Povestea s-a încheiat cu privirea blândă a mamei blanosului, care a fost mai mult decât un mulțumesc, atât pentru salvatori, cât și pentru femeia care i-a chemat în sprijin.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

23.10.2023