Salvatorii hunedoreni și-au început ieri misiunea numită „Bucurie de Crăciun”

Salvatorii hunedoreni și-au început ieri misiunea numită „Bucurie de Crăciun”

Pentru că Moșul a văzut în inimile pompierilor multă compasiune și dragoste față de semeni, i-a chemat zilele trecute la „raport” și le-a spus astfel:


„Într-o căsuță din Ruda Brad, nu departe de ulița principală, șapte copii cuminți și doi părinți harnici așteaptă, la fel ca voi toți, Crăciunul. Viața nu e tocmai ușoară pentru ei, nu au casa împodobită cu ornamente luxoase și nici nu știu ce înseamnă forfota cumpărăturilor din pragul sărbătorilor. Însă de câte ori am trecut pe la ferestrele lor, i-am văzut pe cei mici jucându-se împreună, pe frații lor mai mari facându-și temele într-un colț al camerei, iar pe mama, dereticând prin casă. Pe tată, nu prea l-am găsit, căci lucrează până târziu, ca să-și poată întreține familia. Și după cum vedeți, eu mai am tare multe scrisori de citit și cadouri de organizat și de aceea v-am chemat pe voi, să-mi dați o mână de ajutor și să le duceți din partea mea hăinuțe, dulciuri, jucării pentru cei mici și cărți celor mai mari.”


Ordinul lui Moș Crăciun a fost executat întocmai!


Colegii noștri au încărcat de grabă darurile în autospeciale și au ajuns la destinație tocmai când copiii se întorceau de la școală. Au urmat apoi întâlnirea, bucuria, mulțumirile, îmbrățișarile și sentimentul că nu există sărbătoare mai frumoasă decât Nașterea Domnului.


Cu zâmbetul pe buze, salvatorii s-au întors la Moș Crăciun, care-i aștepta cu o nouă misiune.

22.12.2023