O intervenție salvatoare

O intervenție salvatoare

Ei sunt Maria, Ianis și Ștefan, trei voluntari din cadrul ISU Vaslui, iar ieri au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct miocardic.


Bărbatul se afla în apropierea unui operator economic, când, deodată, picioarele i s-au înmuiat și a căzut pe asfalt.


Tinerii au văzut cele întâmplate, au traversat imediat strada și au evaluat victima. Aceștia au apelat, de îndată, numărul unic pentru situații de urgenţă 112 și au explicat dispecerului faptul că bărbatul se afla în stop cardio-respirator. Astfel, la fața locului, au fost trimise de urgență echipajul și ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă.


Așa cum au învățat la cursurile de prim ajutor, voluntarii SMURD au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate de către echipajul ajuns la fața locului. Bărbatul a fost stabilizat, ulterior fiind transportat la o unitate spitalicească.


Maria Ignat, Ianis Bologa și Gherghe Ștefan sunt elevi în clasele a X - a, respectiv a XI - a și au devenit voluntari SMURD în anul 2023. Aceasta a fost prima lor intervenție, unde au fost extrem de temători, însă, emoțiile au dispărut când doctorul coordonator de pe ambulanța SMURD a declarat că "voluntarii au acționat ca la carte, mărind considerabil șansele de supraviețuire a pacientului, prin acțiunea energică și sigură până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă ".


Datorită lor un om trăiește!

10.01.2024