Echipa de pompare de mare capacitate RO-HCP-02 Timișoara

Echipa de pompare de mare capacitate RO-HCP-02 Timișoara

Printre obiectivele IGSU se numără menţinerea, dezvoltarea şi extinderea relaţiilor de cooperare, pe baza convenţiilor, tratatelor şi acordurilor internaţionale în domeniul managementului urgenţelor civile.


Ca parte a activităților pe linia consolidării cooperării la nivel internațional, amintim Echipa de pompare de mare capacitate RO-HCP-02 Timișoara, constituită din personal și tehnică asigurate de ISU Timiș, pe lângă Echipa de pompare de mare capacitate RO-HCP-01 București, constituită din personal și tehnică asigurate de ISU BIF și USISU.


Echipa pompierilor timișeni este formată din specialiști în gestionarea dezastrelor naturale, dotată cu echipamente moderne și pregătită să acorde asistență imediată.


Acest modul al ISU Timiș este acreditat la nivel internvațional, încă din anul 2017, fiind și primul modul de acest tip din România.


Cu data de 08 decembrie, modul a fost recertificat pentru încă o perioadă de 5 ani, timp în care suntem pregătiți să intervenim oriunde în țările Uniunii Europene, dar și în alte state incluse în Mecanismul de Protecție Civilă.

30.01.2024