Echipajul SMURD intervine prompt și aduce pe lume o fetiță sănătoasă

Echipajul SMURD intervine prompt și aduce pe lume o fetiță sănătoasă

Era aproape ora 03:00 dimineață când pentru Punctul de Lucru Avrig dispeceratul a anunțat:

- Echipajul SMURD se va deplasa de urgență în localitatea Porumbacu de Sus - avem o doamnă de 34 de ani, sarcină luna a 9-a - prezintă contracții puternice.

- Recepționat, ne deplasăm de urgență!

Jonatan, Andrei, Radu și Rebeca au pornit într-un suflet spre locul solicitării. Simultan, la fața locului a început deplasarea și un echipaj cu medic.

În poarta casei erau așteptați de un bărbat, vizibil emoționat și neliniștit:

- Ce bine că ați ajuns! Intrați! Soția mea nu se simte bine, are dureri mari, cred că va naște…

Intrați în casă, au găsit-o pe mamă foarte încordată, având contracții puternice, iar după câteva momente membranele s-au rupt.

- Haideți să ne întindem, vă rog, suntem aici, vă ajutăm și în curând va ajunge și medicul.

Odată întinsă pe pat, în câteva clipe nașterea a și început. După câteva minute, bebelușul se născuse, era o fetiță care plângea cu toată puterea, anunțându-și venirea pe lume.

La scurt timp mama și fetița au fost preluate de echipajul cu medic și transportate la maternitate, ambele fiind stabile datorită promptitudinii și profesionalismului colegilor noștri.

Felicitări, sergent major Popa Jonatan, sergent major Ciulea Andrei, sergent major Cîrciumaru Radu și voluntar SMURD Popa Rebeca, pentru modul exemplar în care ați intervenit pentru a aduce pe lume un suflet! Vă dorim mult succes în toate misiunile viitoare!

28.02.2024