O naștere ca-n filme!

O naștere ca-n filme!

Colegii noștri, Ionuț, Răzvan și Manuel s-au aflat printre protagoniști!


O situație cu totul specială a fost anunțată, vineri seară, la 112: o tânără însărcinată avea dureri mari, urma să nască.


Femeia se afla într-o localitate destul de izolată, Plaiu Nucului, în zona Munților Buzăului. Drumul nu era deloc ușor, fiind o zonă montană, dificil de parcurs, chiar și la pas. Timpul era prețios și trebuia folosit la maximum, atât pentru siguranța pacientei, cât și pentru micuțul nerăbdător să își cunoască mămica și frațiorii mai mari de acasă. Pentru a câștiga timp, au stabilit să se întâlnească pe traseu cu ambulanța SMURD din Beceni.


A urmat o cursă contracronometru, timp în care colegii noștri au ținut permanent legătura cu viitoarea mămică, pentru a afla starea acesteia și la ce interval de timp sunt contracțiile.

După aproximativ o oră de mers pe drumul greu accesibil, au preluat femeia, iar la scurt timp aveau să apară primele semne că nașterea se va declanșa, înainte să ajungă la spital. Primele momente au fost cruciale. Erau extrem de emoționați! Toți! Bebelușul avea cordonul ombilical în jurul gâtului, situația devenea si mai complicată.


Au luat imediat legătura cu dispeceratul, acolo se afla Doinița Ralea, asistent coordonator la SAJ. Doinița i-a ghidat de la distanță, iar coordonarea și lucrul în echipă au dat rezultate. Cu brațele tremurânde, Ionuț l-a susținut pe micuț, iar Răzvan și Manuel au reușit îndepărtarea cordonului ombilical care putea pune în pericol viața bebelușului. La scurt timp, micuțul a venit pe lume, sănătos și rotofei.


Au urmat momente de liniște totală în ambulanță, dar și în dispeceratul ISU! Toată lumea aștepta țipătul băiețelului. Primul plânset a fost semnul că misiunea a fost îndeplinită cu succes. Au urmat aplauze și multe lacrimi de bucurie pe fețele lor.


La câteva minute după naștere, a ajuns și echipajul SAJ, care a preluat mama și bebelușul pentru transport la maternitatea Buzău.


Această misiunea este o poveste adevărată despre curaj, dedicare și devotament, iar noi suntem mândri să împărtășim experiența extraordinară cu voi! Felicitări tuturor colegilor implicați!SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

19.03.2024