Naștere cu…. surprize

Naștere cu…. surprize

Ieri dimineață, membrii echipajului SMURD Lechința tocmai se pregăteau să iasă din tura de serviciu. Erau la vestiare când un apel la 112 anunța că o graviduță din satul Țagu are nevoie de sprijinul paramedicilor.


Tânăra mămică avea contracții, semn că nașterea se putea produce din moment în moment.

Pentru că nu era timp de pierdut, s-a luat decizia ca ei să plece la caz. Ambulanța SAJ era și ea în drum spre locație.


„Doamne ajută să fie bine! Am deja emoții!”, le-a spus Paul, cel mai tânăr membru al echipajului, colegilor săi.


Teodor, Alexandru și Paul erau la prima misiune de acest gen. Ascultând ori citind mărturisirile altor colegi care au asistat nașteri în ambulanță, simțeau emoția puternică, dar și ceva noduri în stomac. „Nu-i puțin lucru, implică o mare responsabilitate”.


Au identificat imediat locuința descrisă de apelant, întrucât Teodor cunoștea foarte bine zona, bunicii lui locuind în acel sat.


La scurt timp după ce femeia a fost urcată în ambulanța SMURD și cele două echipaje s-au întâlnit, au început contracțiile. Nașterea era iminentă.


Au oprit de urgență pe marginea drumului, au pregătit echipamentele, feșele sterile și tot ceea ce era necesar pentru ca nașterea să se desfășoare în cele mai sigure condiții.


După aproximativ 15 minute avea să vină pe lume un băiețel frumos și dolofan.


Tuturor celor care au asistat această naștere le-au dat lacrimile. Erau lacrimi de fericire! Au reușit! Și au reușit în echipă!


După ce bebelușul a fost pus la sânul mamei, și-au continuat drumul către spitalul din localitate, unde echipa de la primiri urgențe îi aștepta.


Dar ce să vezi? Nici nu opriseră bine în parcarea spitalului, când contracțiile au reapărut! Surpriză!!! Un al doilea bebeluș avea să vină pe lume! Surprinzător a fost și pentru mama care nu se aștepta la o asemenea situație.


La scurt timp a venit pe lume și o fetiță perfect sănătoasă!


Bucuria a fost peste măsură!


Felicitări, plutonier adjutant Rașca Teodor, plutonier adjutant Sabău Alexandru și sergent major Muntean Paul! Felicitări și echipajului medical format din asistent Zăgrean Maria și ambulanțier Șorobetea Gheorghe! Împreună ați reușit să aduceți pe lume doi îngerași perfect sănătoși!

28.03.2024