O femeie de peste 90 de ani a fost victima unui incendiu în propria locuință!

O femeie de peste 90 de ani a fost victima unui incendiu în propria locuință!

În cursul serii trecute, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Șiria.


Concomitent cu intervenția de stingere, pompierii au acționat și pentru căutarea-salvarea posibilelor victime. În urma recunoașterii efectuate, a fost identificată o victimă carbonizată, ulterior stabilindu-se că este vorba despre o femeie cu vârsta de peste 90 de ani.


Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.


Din păcate, statisticile arată că peste 500 de persoane vârstnice își pierd viața sau sunt rănite, în fiecare an, în urma incendiilor produse la locuințe.


Pentru preîntâmpinarea acestor situații tragice, sprijiniți campaniile publice naționale derulate de către instituția noastră și convingeți-vă părinții, bunicii sau cunoștințele să:


- Instaleze un detector de fum și unul de monoxid de carbon;

- Curețe coșurile de fum, să nu folosească aragazul pentru a se încălzi și să nu lase lumânările aprinse peste noapte;

- Folosească sobele și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate său să aprindă focul cu lichide inflamabile.


Menționăm că prin lansarea noii variante a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro, fiecare dintre noi are parte de acces facil la informații educativ-preventive, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu cetățenii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.


De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată, gratuit, din App Store sau Google Play.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

28.03.2024