Intervenție la Rafinăria Petromidia din județul Constanța

Intervenție la Rafinăria Petromidia din județul Constanța

În fotografii sunt o parte dintre cei 80 de pompieri care în această dimineață au participat la evenimentul produs la Rafinăria Petromidia din județul Constanța. Incidentul a fost observat de 2 colegi de la stația Midia, care au sunat de urgență la dispeceratul ISU Constanța. În doar 3 minute, Planul Roșu de Intervenție a fost activat, măsura care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.


Gradual, în zona de intervenție, au fost alocate autospeciale de stingere, autoscări, autospeciala pentru transport victime multiple, autospeciala CBRN și ambulanțe SMURD, însumând peste 20 de mijloace tehnice.


Pentru eficientizarea misiunii derulate de pompieri, efectivele locale au fost suplimentate cu alte 4 autospeciale de stingere, 2 de la ISU Călărași și 2 de la ISU Ialomița, precum și cu 1 autospecială de transport roboți de la ISU B-IF.


Eforturile colegilor noștri, coordonarea, inclusiv cu echipajul serviciului privat al operatorului economic, și experiența lucrului în echipă au făcut ca misiunea să fie gestionată cu succes, fără a exista victime sau pierderi de vieți.


Îi felicităm pentru modul în care au acționat precum și pentru profesionalismul dovedit în urma punerii în aplicare a procedurilor de răspuns în astfel de situații.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

29.03.2024