Predestinat să devină salvator

Predestinat să devină salvator

Alexandru este un tânăr deosebit căruia i-a fost scris să devină salvator!


În Sâmbăta Mare, în timp ce se îndrepta cu viitoarea soție către casa părinților săi din comuna Giurgeni, Alexandru a observat că, undeva la un capăt de stradă, se vedea un fum dens.


- Trebuie să ne oprim. Clar s-a întâmplat ceva...


Cunoștea destul de bine zona, știa că cineva în vârstă locuiește acolo. Astfel, când a ajuns în apropierea locuinței și a văzut flăcările, nu a stat pe gânduri și a intrat exact în camera unde se presupunea că se afla bătrânica.


- Maică, trebuie să te scoatem de aici, ești în pericol!


Imediat, amândoi au ieșit teferi și nevătămați. Incendiul fusese anunțat deja la 112 de unul dintre vecini, dar Alexandru a vrut să se asigure că au toate detaliile colegii lui și a sunat în dispecerat, apoi a informat și șeful turei de serviciu de la Stația de pompieri Țăndărei despre eveniment.


- Acum am pornit spre tine, ai salvat deja o viață, nu mai intra în casă! Mai bine ne aștepți la șosea să ne indici locul exact!


Dorința de a ajuta în continuare l-a făcut pe Alex să nu se oprească aici, acesta intrând din nou în casă și evacuând, de data aceasta, o butelie.


De îndată ce a ajuns echipajul de stingere, acesta a rămas să lucreze alături de el, însă din interior se mai auzeau niște sunete. Colegul nostru a intrat din nou în locuință și a reușit să mai salveze încă nouă suflete, cinci cățeluși și patru pisicuțe.


Soldat Guriencu Alexandru are doar 23 de ani și nu este la prima intervenție de acest gen, ajutându-și colegii de mai multe ori în timpul său liber. Acum doi ani, soarta l-a adus în marea familie a salvatorilor, fiind inspirat de către prietena sa care era voluntar în cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia. Astfel, încrezător în forțele proprii și din dorința de a ajuta semenii, Alexandru a lăsat locul de muncă pe care îl avea în Suedia și a concurat pentru unul dintre posturile scoase la concurs de către ISU Ialomița.

09.05.2024