Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii militari au intervenit la 1.357 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 1.115 persoane aflate în dificultate.

 

Salvatorii au acționat pentru stingerea a 66 de incendii, precum și în alte 188 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc.

 

Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a fost a pompierilor militari brașoveni, aceștia fiind solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul Cetății Râșnov. Mai multe echipaje de pompieri au răspuns solicitării. Ajunși la locul intervenției, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de 40 mp. Întrucât obiectivul este închis vizitatorilor, nu a fost necesară evacuarea persoanelor.

 

De asemenea, tot ieri, pompierii suceveni au intervenit în urma producerii unei explozii într-o anexă a Mănăstirii Rarăului. Din fericire, incidentul nu a generat un incendiu , însă 5 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

În perioada de referință, au fost emise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși/porci mistreți). De asemenea, alte 3 mesaje au avertizat  populatia asupra manifestarii fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sub incidența cărora s-au aflat județele: Constanta și  Tulcea.

 

In continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optima la solicitările cetățenilor. Totodata, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficienta a  situațiilor de urgenta înregistrate la nivel național.

 

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

06.07.2020