Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii militari au intervenit la 1.382 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 1.150 de persoane aflate în dificultate.

 

Salvatorii au acționat pentru stingerea a 67 de incendii, precum și în alte 219 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 5 accidente rutiere.

 

Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a fost a pompierilor militari sălăjeni, aceștia fiind solicitați să intervină în urma unui accident rutier produs între două autoturisme, pe raza localității Zăuan. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În momentul sosirii la locul evenimentului, salvatorii au identificat 8 victime, 4 dintre acestea în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor salvatorilor, a fost pronunțat decesul persoanelor, iar celelalte 4 implicate în incidentul rutier au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.  

 

De asemenea, o altă intervenție relevantă care a necesitat efortul susținut al salvatorilor constănțeni, a avut loc în Mangalia, unde 7 persoane s-au aflat în pericol de înec. Pompierii au reușit recuperarea celor 3 adulți și 4 copii, dar din păcate, unul din bărbați nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

 

În perioada de referință, au fost emise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: AG, BV și HR.

 

 

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ și a paginii https://nutremurlacutremur.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

09.07.2020