Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.394 situații de urgență.

 

La nivel național, au fost înregistrate 1.148 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.158 de persoane fiind asistate medical.

 

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 63 de incendii, 7 intervenții de descarcerare, precum și în alte 176 de misiuni, precum deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată si alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

 

Una dintre intervențiile relevante din cursul zilei de ieri, care a presupus implicarea unui număr mare de resurse și un efort susținut din partea pompierilor a avut loc în  municipiul București, unde pompierii militari au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă, din sectorul 5 al Capitalei. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la acoperișurile a patru locuințe și o anexă, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Având în vedere dimensiunea incendiului, gestionarea evenimentului a presupus atenție deosebită din partea echipajelor de intervenție, astfel că, timp de 2 ore, peste 50 de pompieri militari au acționat unitar pentru lichidarea flăcărilor, fără a fi înregistrate victime.

 

De asemenea, tot ieri, pompierii din județul Ialomița au fost solicitați să intervină pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical victimelor a doua accidente rutiere, produse în localitățile Țăndărei și Andrășești. În urma acestor evenimente, 8 persoane au fost asistate medical și evaluate de către echipajele SMURD aflate la fața locului, acestea fiind ulterior transportate către unitățile spitalicești din județ.

 

 

SERVICIUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

14.07.2020