Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost pline pentru pompierii din întreaga țară, cele mai multe solicitări fiind primite în zona București-Ilfov, precum și în județele Mureș și Bihor.

 

Cea mai mare parte din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în intervențiile pentru acordarea primului ajutor, fiind gestionate peste 1.200 de cazuri SMURD.

 

Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acționeze la 54 misiuni de stingere a incendiilor, 6 misiuni de descarcerare, precum și 241 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.

 

Una dintre situațiile marcante ale zilei de ieri a avut loc în județul Olt. Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din orașul Piatra Olt, satul Criva. Pompierii ajunși la fața locului au acționat pentru lichidarea flăcărilor care se manifestau în interiorul a două camere, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Incendiul a fost stins în scurt timp, fiind limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți. Din nefericire, în urma acestui eveniment, o persoană și-a pierdut viața.

 

O altă intervenție relevantă gestionată în cursul zilei de ieri a avut loc comuna Lupeni, din județul Harghita, unde salvatorii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între un autoturism și un autotren. În ciuda eforturilor depuse de echipajele SMURD aflate la fața locului, șoferul autoturismului a fost declarat decedat.

 

Un alt accident rutier, soldat cu victime, a avut loc în județul Cluj, pe raza comunei Mănăstireni. Echipaje de descarcerare și de prim ajutor au acționat pentru salvarea a trei persoane, ca urmare a unei ciocniri între o autoutilitară și un autoturism. În urma evenimentului, două dintre victime se aflau în stare stabilă, una dintre acestea fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare, însă cea de-a treia a fost declarată decedată.

 

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

                                                                                            

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

22.07.2020