Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, pompierii au acționat la peste 1.300 de situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, astfel că echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor celor aproape 1.300 de persoane aflate în dificultate. Cele mai multe cazuri au fost gestionate în zona București-Ilfov și județele Argeș, Cluj, Iași, Mureș, Prahova și Teleorman.

 

Totodată, pompierii militari au acționat pentru stingerea a 142 incendii, precum și în alte 217 intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare și salvare persoane sau animale, distrugere și asanare muniție neexplodată, misiuni CBRN.

 

O intervenție care a presupus implicarea unui număr mare de resurse și un efort susținut din partea pompierilor a avut loc în județul Vaslui, unde salvatorii au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Vinderei. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au identificat doi bărbați, cu vârste de 43 și 35 de ani, primul suferind arsuri de gradul II și III pe aproximativ 80% din suprafața corpului, iar cel de-al doilea electrocutat. În ciuda tuturor eforturilor depuse de salvatori, bărbatul electrocutat a fost declarat decedat. După acordarea asistenței medicale de urgență, bărbatul în vârstă de 43 ani a fost transportat la spital.

 

O altă misiune relevantă a fost a salvatorii băcăuani, aceștia fiind solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Onești. Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că flăcările se manifestau la mansarda locuinței, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Pe timpul operațiunilor de intervenție a fost găsit cadavrul carbonizat al unei persoane (băiat, 17 ani).

 

Totodată, în această dimineață, salvatorii bucureșteni au fost alertați în urma producerii unui incendiu ce a cuprins mai multe construcții, cu posibilitatea de propagare la un bloc de locuințe. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul a două case și două anexe. Întrucât existau degajări mari de fum, 22 de persoane au fost evacuate. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, iar din fericire nu au existat persoane rănite.

 

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

04.08.2020