Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, 04 august a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.451 situații de urgență.

 

La nivel național, au fost înregistrate 1.102 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.155 de persoane fiind asistate medical.

 

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 128 de incendii, 1 intervenție de descarcerare, precum și în alte 220 de misiuni, precum deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată si alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

 

Amintim câteva dintre cele mai relevante misiuni:

 

✔    București: În cursul dimineții trecute, peste 100 de pompieri bucureșteni au acționat, cu 19 autospeciale de stingere, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din sectorul 1 al Capitalei. Ajunși la locul solicitării, aceștia au constat că arderea se manifesta la acoperișul a două case și două anexe, cu posibilități de propagare la un bloc de locuințe din vecinătate. Totodată, pe timpul operațiunilor de intervenție, au fost evacuate 22 de persoane. Misiunea a presupus efort susținut din partea salvatorilor, astfel încât, în mai puțin de 5 ore, colegii noștri au reușit lichidarea flăcărilor ce au distrus acoperișurile a 4 case, pe o suprafață de aproximativ 900 mp. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, în urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime.

 

✔    Satu Mare: Tot în cursul zilei de ieri, echipaje de descarcerare din cadrul ISU Satu Mare au intervenit pentru salvarea a 7 persoane, victime ale unui accident rutier produs între un autoturism și un microbuz, pe raza localității Dindeștiul Mic. După acordarea asistenței medicale de urgență de către echipajele SMURD aflate la fața locului, acestea au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.

 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Evenimentele înregistrate la nivel național vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

 

 

 

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05.08.2020