Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost pline pentru pompierii din întreaga țară, cele mai multe solicitări fiind primite în zona București-Ilfov, urmată de județele Constanța, Timiș și Mureș.


Cea mai mare parte din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în intervențiile pentru acordarea de prim ajutor, care reprezintă peste 80% din situațiile gestionate (1.017 de cazuri SMURD din totalul de 1. 219 de situații de urgență gestionate).


Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acționeze la 46 misiuni de stingere a incendiilor, precum și 156 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


Una dintre situațiile marcante ale zilei de ieri a avut loc în municipiul București. Echipaje de descarcerare și de prim ajutor au intervenit, în cursul nopții trecute, pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe A2, km.20-21, sensul spre Constanța, unde un autoturism s-a răsturnat. În urma accidentului au rezultat 4 persoane rănite, dintre care una și-a pierdut viața pe loc, în urma impactului puternic. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, pentru celelalte 3 victime nu s-a impus transportul la spital.


Tot în cursul nopții trecute, echipaje de stingere din cadrul ISU Alba au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o hala de depozitare, în municipiul Alba Iulia. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că flăcările se manifestau la întreg depozitul, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, în interiorul căruia se afla un service auto, unde erau depozitate aparate electrocasnice și anvelope. Datorită intervnției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost stins în mai puțin de 1 oră, fără a fi înregistrate victime.


Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate in dificultate, iar evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

03.02.2021