Zi de foc pentru pompierii din întreaga țară!

Zi de foc pentru pompierii din întreaga țară!

Zi de foc pentru pompierii din întreaga țară! Peste 1.200 de situații de urgență au fost gestionate, în ultimele 24 ore.


Echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 35 misiuni de stingere a incendiilor, 1.006 cazuri SMURD (1.001 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 5 misiune de descarcerare), 44 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 145 intervenții în sprijinul comunităților.


Dintre cele mai relevante situații înregistrate în ultimele 24 ore, amintim:


  • În cursul nopții trecute, salvatorii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, din comuna Mioarele. Forțele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Colegii noștri au reușit localizarea acestuia în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcărilor către imobilele vecine. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție, a fost găsită o persoană decedată.

  • O altă misiune relevantă, din ultimele 24 de ore, a fost și cea din județul Teleorman, unde echipaje de descarcerare și prim ajutor au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Tătărăștii de Sus, pe DJ 504, după ce conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a lovit un cap de pod. În momentul sosirii la locul evenimentului, salvatorii au identificat 2 victime. După acordarea asistenței medicale de urgență, o persoană a fost transportată la spital, iar cea de-a doua, în ciuda eforturilor de salvare, a fost declarată decedată.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

04.02.2021