Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Zi plină pentru pompieri: 48 incendii și alte 1.048 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.000 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.038 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (285 cazuri), urmată de județele Hunedoara (52 cazuri) și Timiș (46 cazuri).


Intervenția zilei este reprezentată de misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit la un grajd, în care erau adăpostite mai multe animale, în cartierul Burcioaia, din municipiul Adjud, județul Vrancea. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, în interior și la trei anexe, cuprinzând o suprafață de aproximativ 200 mp. Salvatorii au acționat mai bine de 3 ore, pentru stingerea flăcărilor, arderea fiind întreținută de vântul puternic și cantitatea mare de plante furajere care se afla depozitată în anexe. În urma acestui eveniment, o persoană a necesitat îngrijiri medicale acordate de către echipajele SMURD, nefiind necesar transportul acesteia la spital.


De asemenea, având în vedere faptul că Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare meteorologică de COD GALBEN, valabilă în perioada 09 februarie, ora 18.00 – 11 februarie, ora 12.00, ce vizează cantități însemnate de apă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp, iar pe arii restrânse 40...60 l/mp, recomandăm cetățenilor aflați în zonele vizate de fenomene meteo periculoase să se informaze permanent asupra condițiilor meteorologice şi evoluția acestora.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.


10.02.2021