Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

La nivel național, pompierii militari au gestionat 1.230 de intervenții în diferite situații de urgență, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, majoritatea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 1.002 persoane aflate în dificultate.


În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 38 de incendii, precum și în alte 199 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 5 accidente rutiere.


În cursul zilei de ieri, pompierii ieșeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Uricani, după ce un autoturism a lovit un parapet. În urma acestui eveniment a rezultat 1 victimă, însă în ciuda eforturilor depuse de echipajele SMURD sosite la fața locului, aceasta a fost declarată decedată.


Tot ieri, pompierii din județul Vrancea au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost improvizat, din comuna Câmpineanca. La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Totodată, pentru gestionarea situației de urgență, la locul intervenției, a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpineanca. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au acţionat pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului care se manifesta generalizat, atât la autoturism, cât și la rulotă și magazie. Flăcările au fost stinse în scurt timp, fără a fi înregistrate victime, ci doar pagube materiale.


Având în vedere faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de COD GALBEN, valabilă în perioada 11 februarie, ora 12.00 – 12 februarie, ora 12.00, ce se va manifesta prin răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei, la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, pompierii sunt pregătiți pentru intervenție în cazul apariției unor situații de urgență determinate de vremea nefavorabilă. În cadrul Centrului Operațional Național al IGSU sunt monitorizate și analizate informările meteo primite, pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea eventualelor misiuni.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore sau prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/

11.02.2021