Misiunile desfășurate de salvatori, în acest weekend

Misiunile desfășurate de salvatori, în acest weekend

În ultimele trei zile s-au înregistrat 3.745 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 339 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor pentru 2.771 de persoane.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 21 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 5 persoane și-au pierdut viața, în județele Arad, Brașov, Caraș-Severin, Olt și Vâlcea.


În cursul zilei de vineri, peste 20 de pompieri vasluieni au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o școală din localitatea Poienești. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat faptul că flăcările se manifestau la centrala termică a școlii, extinzându-se și la acoperișul acesteia. În urma incendiului a fost afectat acoperișul școlii pe o suprafață de aprox. 800 mp, bunurile din interior fiind evacuate.


O altă misiune relevantă a avut loc sâmbătă, pe DN 7, în municipiul Arad. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar echipajele de descarcerare au acționat pentru extragerea celor 6 victime. Din cauza impactului puternic, o persoană și-a pierdut viața pe loc, iar alte două, după acordarea asistenței medicale de urgență, au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.


Un alt eveniment, soldat cu victime, s-a produs în cursul zilei de duminică, în județul Dolj, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea a doi copii căzuți într-un lac, situat în imediata apropiere a localității Răcarii de Sus. Echipajele sosite la locul evenimentului au constatat că cei doi minori, cu vârste de 9 ani, respectiv 11 ani, au fost scoși din apă de localnici în stare de hipotermie, inconștienți. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenției, cei doi copii au fost transportați la spital, în stare de inconștiență, însă, ulterior, a fost declarat decesul acestora.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore sau prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/

15.02.2021