Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Peste 1.300 de intervenții în situații de urgență au fost gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore, la nivel național. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 1.060 persoane.


În afara acestor situații, pompierii militari au acționat pentru stingerea a 97 de incendii, precum și în alte 163 intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în localitatea Vâlcele, din județul Prahova, unde mai multe echipaje de stingere au fost solicitate să acționeze pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Ajunși la locul evenimentului, salvatorii au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție, a fost găsită o persoană decedată.


O altă misiune care a presupus efort susținut din partea colegilor noștri a fost și cea din județul Timiș, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei grădinițe. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii cu 5 mașini de stingere, 2 autoscări și un echipaj SMURD. Ajunse la locul incidentului, echipajele au constatat faptul că flăcările se manifestau la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 5 mp. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, flăcările au fost stinse în scurt timp, fără a fi înregistrate victime.


Pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

16.02.2021