Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Peste 5.000 de pompieri au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea raspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor.


Majoritatea intervențiilor derulate de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 1.984 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Totodată, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la 84 misiuni de stingere a incendiilor, 996 cazuri SMURD (989 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 7 misiuni de descarcerare), 33 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 156 intervenții în sprijinul comunităților.


În cursul zilei de ieri, o situație deosebită, care a presupus atenție sporită și efort susținut din partea colegilor noștri, a fost înregistrată în județul Teleorman, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea și salvarea a doi pescari aflați pe o ambarcațiune, care s-a răsturnat în Dunăre, în dreptul localității Suhaia. Echipajele de intervenție au fost alertate de al treilea pescar, aflat pe barcă împreună cu cei dispăruți, care a reușit să se salveze. Acesta a menționat că în intervalul de timp de la ora producerii evenimentului și până la ora apelului la 112, a parcurs pe jos o distanță de aproximativ 10 km, până la prima localitate de unde reușit sa efectueze apelul. Pe timpul nopții au continuat căutările pe malul apei, urmând ca în dimineața aceasta, la locul indicat de pescar, să se deplaseze și un echipaj de scafandri.


O altă misiune relevantă a fost și cea din județul Vâlcea, unde 15 salvatori au acționat pentru salvarea unui muncitor, peste care s-a surpat un mal de pământ, în timp ce efectua lucrări de canalizare. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că victima era acoperită, în întregime, cu pământ. Aceasta a fost extrasă în scurt timp, însă, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, a fost declarată decedată.


În continuare, pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel național rămân sub atenta monitorizare a Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

17.02.2021