Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Vâlcea și Argeș.


Aproximativ 80% din totalul numărului de intervenții au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD (1.119 de cazuri SMURD din totalul de 1.363 de situații de urgență gestionate).


Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 66 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 7 misiuni de descarcerare și 171 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


Una dintre situațiile marcante ale zilei de ieri a avut loc în județul Timiș, unde peste 20 de pompieri au fost sesizati cu privire la un miros suspect pe casa scării a unui bloc, în municipiul Timișoara. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că la parter s-a făcut o deratizare. S-a acționat pentru evacuarea a 52 de adulți și 12 copii Dintre aceștia, 16 au fost relocați la un hotel din municipiul Timișoara, restul mergând la rude. În această dimineață, echipajul CBRN a făcut noi măsurători, de la parter până la etajul 10 al blocului, nefiind detectate substanțe periculoase, astfel încât, începând cu ora 07:00, locatarii s-au putut întoarce în locuințe.


O altă misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor a fost cea din județul Galați, unde echipaje de salvatori au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din municipiul Galați. Pompierii ajunși la la fața locului au acționat pentru lichidarea flăcărilor și pentru salvarea din locuință a două persoane. O persoană a fost intoxicată cu fum și a suferit arsuri pe căile aeriere, fiind preluată de ambulanță și transportată la spital, în stare de conștiență. De asemenea, colegii noștri au evacuat 7 persoane de la etajele superioare, iar alte 15 s-au autoevacuat. Incendiul a fost lichidat în mai puțin de 1 oră, fără a fi înregistrate pierderi de vieți omenești.


În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

24.02.2021