Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii militari au gestionat peste 1.300 intervenții în diferite situații de urgență.


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât, 1.085 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (289 cazuri), urmată de județele Timiș (58 cazuri) și Mureș (56 cazuri)


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru lichidarea a 69 de incendii, precum și în alte 210 de intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Dintre cele mai relevante situații înregistrate, amintim:


O misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a avut loc în județul Mureș, unde pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament, în localitatea Târnăveni. Echipajele de stingere ajunse la locul solicitării au acționat și pentru salvarea din locuință a unei persoane surprinse. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, în urma manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată.


O altă intervenție care a presupus efort susținut din partea colegilor noștri a fost și cea din județul Timiș, unde mai multe echipaje de stingere au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o pășune împădurită, pe raza localității Pietroasa. Echipajele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de 6 ha, în mai multe focare, într-o zonă greu accesibilă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/

25.02.2021