Efecte meteo înregistrate la nivel național, în ultimele 24 de ore

Efecte meteo înregistrate la nivel național, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, ploile abundente și intensificările vântului au produs efecte în 14 localități din 13 județe (BV, BZ, CV, DB, DJ, GR, HR, HD, IS, MS, NT, PH și SB).


Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 2 case și 5 curți. Totodată, vântul puternic a doborât mai mulți copaci și stâlpi de electricitate, fiind avariate 1 casă și 4 autovehicule.


O situație deosebită a fost înregistrată în județul Covasna, localitatea Dobârlău, unde colegii noștri au acționat în cazul unei persoane rănite, după ce un copac a căzut pe autoturismul cu care se deplasa. Aceasta a fost transportată la spital, în stare stabilă.


Ca urmare a vremii nefavorabile traficul rutier a fost blocat pe DN 10/BZ și pe DJ 641/DJ, și temporar blocat pe DN 1/PH, DN 2B, DN 11 și DN 11C/CV, DN 14/MS, DN 1E, DJ 104, DJ 104B și DJ 105A/BV, DJ 641/DJ, DJ 248A/IS și DJ 15H/NT, unde colegii noștri au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți și curățarea carosabilului.


Și traficul feroviar a fost temporar întrerupt pe magistrala CFR 400 - tronsonul Malnaș – Bixad/CV și pe magistrala CFR 300 - tronsonul Timișul de Jos – Brașov/BV din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.


La această oră se intervine în județul Buzău, pe DN 10, unde circulația este în continuare blocată din cauza unor stânci căzute. Echipe specializate se află în teren pentru ca traficul să poată fi reluat, în cel mai scurt timp, în condiții de siguranță.


Evoluția dinamicii din teren va fi monitorizată de Centrul Operațional Național din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

18.03.2021