Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

În ultimele trei zile, pompierii din întreaga țară au acționat pentru gestionarea a 4.077 de intervenții. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (3.432 cazuri SMURD).


În afara acestor situații, echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 162 de incendii, la 11 misiuni de descarcerare, precum și în alte 472 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere/asanare muniție neexplodată, accidente/incidente din domeniul CBRN.


Misiuni relevante:


❗O misiune relevantă, din cursul zilei de vineri, a fost cea din județul Teleorman, atunci când pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui bătrân, de aproximativ 89 de ani, posibil înecat în râul Tecuci, pe raza comunei Dobrotești. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de lucru Dobrotești, cu o autospecială de stingere ce are în dotare și accesoriile necesare derulării misiunilor de căutare-salvare, o barcă de salvare din cadrul Detașamentului Alexandria și un echipaj medical al SAJ Teleorman. Persoana a fost găsită în apropierea malului, în zona unde avea câteva articole de îmbrăcăminte, a fost scoasă pe uscat de către salvatori, însă, din nefericire, aceasta nu mai prezenta semne vitale.


❗O altă misiune, care a presupus atenție sporită din partea colegilor noștri, a fost și cea de salvarea a două persoane, victimele unui accident rutier produs în județul Ialomița, sâmbătă după-amiaza. La locul evenimentului, pompierii s-au deplasat cu o autospecială de intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ Ialomița-substația Urziceni. Victimele au fost monitorizate la locul intervenției, ulterior una dintre acestea a fost preluată de echipajul SAJ, iar cealaltă de către echipajul SMURD, fiind transportate la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații medicale suplimentare.


❗Una dintre intervențiile relevante, din cursul zilei de duminică, a fost cea din județul Mehedinți, unde trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier, produs pe DN 6, în localitatea Stângăceaua. La sosirea forțelor operative, două persoane se aflau blocate în interiorul celor două autoutilitare implicate în accident. Pompierii militari au acționat de urgență pentru extragerea victimelor, acestea fiind predate, în stare de conștiență, echipajelor medicale SMURD și SAJ. O a treia victimă implicată în accident, un minor, a necesitat îngrijiri din partea echipajelor medicale. Toate cele trei victime au fost transportate la Centrul de Primiri Urgențe Filiași. Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului, prin deconectarea bornelor de la acumulatorii celor două autovehicule.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a gestiona, în cel mai scurt timp, misiunile de acordare a măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate, precum și toate celelalte solicitări primite din partea cetățenilor.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

22.03.2021