Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (369), urmată de județele Timiș (67), Hunedoara (60), Cluj (54) și Mureș (49).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 52 incendii, 10 misiuni de descarcerare, precum și în alte 211 de intervenții în sprijinul comunităților.


Întervenția zilei de ieri a fost cea de salvare a unui bărbat surprins sub un mal de pământ, în localitatea Gligorești, județul Cluj. Victima inconștientă a fost scoasă de către localnici, până la sosirea forțelor de intervenție. Ajunse la locul solicitării, echipajele au început imediat manevrele de resuscitare, reușind să-i readucă semnele vitale. Totodată, în sprijinul colegilor noștri, a fost chemat și un elicopter SMURD, care a transportat victima la o unitate spitalicească din Târgu Mureș.


În cursul zilei de ieri au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 13 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală, incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și recomandări privind purtarea măștii de protecție, pentru localități din județele Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Maramureș și Neamț și 3 mesaje privind prezența unui urs în județul Brașov.

Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

23.03.2021