Bilanțul misiunilor din weekend

Bilanțul misiunilor din weekend

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au gestionat 4.017 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru3.285 de persoane aflate în dificultate.

 

În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 196 de incendii, precum și în alte 528 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 19 accidente rutiere.

 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

 

O intervenție complexă a avut loc în cursul zilei de vineri, înjudețul Prahova,unde mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutorau fost solicitate să intervină la un accident rutier, pe DN 1, la ieșire din localitatea Cornu. În urma evenimentului au rezultat 4 victime. Din cauza impactului puternic, o persoană și-a pierdut viața pe loc, iar alte 3 au fost asistate medical, ulterior fiind transportate la spital.

 

O altă intervenție deosebită a avut loc sâmbătă, în județul Maramureș,ca urmare a izbucnirii unui incendiu la o locuință din localitatea Vișeu de Sus. La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii militari, cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul evenimentului, colegii noștri au constat că incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de stingere, 3 persoane au fost găsite decedate.

 

Un alt eveniment soldat cu pierderi de vieți omenești a avut locduminică, în urma unui accident rutierprodus peDJ 102D, pe raza localității Baba Ana. Echipajele ISU Prahova sosite la fața locului au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat 3 victime. Din cauza impactului puternic 2 persoane și-au pierdut viața pe loc, iar cea de-a 3 victimă, după acordarea măsurilor de prim ajutor, a fost transportată la o unitate spitalicească.

 

Totodată, în perioada supusă raportării, au fost transmise10 mesajede avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT,privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări pentru respectarea regulilor de distanțare și igienă și 8 mesaje privind prezența animalelor sălbatice în județele Brașov (3), Harghita (4) și Covasna (1).

 

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 

26.04.2021