Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară! Indiferent că sting incendii, participă la misiuni de descarcerare sau acționează pentru deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, salvatorii desfășoară zilnic sute de intervenții, pentru protecția comunităților.


În ultima zi, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.152 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (299 cazuri), urmată de județele Mureș (66 cazuri), Timiș (57 cazuri) și Cluj (55 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 63 de incendii, precum și în alte 210 misiuni destinate protecției comunităților.


În cursul zilei de ieri, mai multe echipaje de stingere și prim ajutor din cadrul ISU Bihor au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea  unui incendiu produs la o casă, în localitatea Rohani. Ajunși la  fața locului, colegii noștri au constatat că în interiorul imobilului ardeau puternic materiale textile. Cu toate că incendiul a fost stins în scurt timp, o persoană surprinsă la interior a fost găsită decedată.


Un alt eveniment, care a presupus atenție sporită din partea pompierilor, s-a produs în județul Botoșani, unde salvatorii au  acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă și mai multe anexe, în satul Bodeasa. La locul evenimentului s-au deplasat, de urgență, 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost lichidat, limitând astfel propagarea la vecinătăți. Din fericire, în urma acestui eveniment, nu s-au înregistrat victime.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

27.04.2021