Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

66 incendii și alte 1.084 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, în ultimele 24 de ore

 

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în cursul zilei de ieri.

 

La nivel național, 1.082 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (281 cazuri), urmată de județele Cluj (54 cazuri),  Mureș (45 cazuri) și Timiș (41 cazuri).

 

O misiune relevantă, care a presupus alocarea de forțe considerabile, a fost cea din județul Buzău, unde salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală din municipiu. Cei peste 40 de pompieri ajunși la fața locului au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 1500 mp, acestea propagându-se și la 2 TIR-uri.  Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fără a se înregistra victime. Având în vedere faptul că flăcările s-au manifestat cu degajări mari de fum, pentru avertizarea populației, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT. Având în vederea cantitatea mare de materiale combustibile, pentru stingerea tuturor focarelor pompierii acționează și la această oră cu două mașini de stingere.

 

Tot în cursul zilei de ieri, un alt eveniment care a presupus intervenția unui număr important de resurse a avut loc în municipiul București, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la 3 case, în sectorul 2 al Capitalei. În cel mai scurt timp, la fața locului, s-au deplasat peste 50 pompieri, cu 15 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, o ambulanță SMURD și un punct de comandă mobil. Forțele operative sosite la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului celor 3 imobile, pe o suprafață de aproximativ 300 mp,  cu posibilități de propagare la construcțiile învecinate. Pompierii au localizat și lichidat incendiul în mai puțin de o oră, fără a fi înregistrate victime.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

28.04.2021