Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

 

 

Peste 1.400 de intervenții gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore

 

Ziua de ieria fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov, urmată de județele Timiș și Iași.

 

Majoritatea intervențiilorau constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea de prim ajutor pentru1.125 de persoane.

 

În afara acestor situații, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 67 incendii, precum și în alte 184 misiuni,în sprijinul comunităților.

 

De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 12 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

Una dintre intervențiile relevante, gestionate în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Cluj,pe DN1, în localitatea Căpușu Mare, unde o motocicleta a intrat în coliziune frontală cu un autocamion. Echipajele ajunse la fața locului au constatat faptul că, în urma accidentului, a rezultat o singură victimă. Din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite, motociclistul și-a pierdut viața.

 

Un alt accident rutier, soldat cupierderi de vieți omenești, a fost și cel din județul Timiș, pompierii fiind solicitați să intervină la un accident rutier produs pe DN79A, pe raza localității Ineu, după ce un autoturism a intrat într-un copac. La locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri,dar și un elicopter SMURD. În urma acestui eveniment rutier, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, victima a fost declarată decedată.

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

06.05.2021