Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 08 iunie a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.310 situații de urgență. La nivel național, au fost înregistrate 1.037 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.046 de persoane fiind asistate medical.


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 49 de incendii, în cazul a 4 accidente rutiere, precum și în alte 220 misiuni,cum ar fi: acțiuni desfășurate în contextul fenomenelor meteorologice periculoase,deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.


Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în județul Caraș-Severin, atunci când peste 25 de pompieri, cu 7 mașini de stingere,au acționat pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la un depozit de deșeuri, în localitatea Bocșa. Ajunși la fața locului, salvatorii au constat faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Incendiul a fost stins în limitele găsite, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.


Concomitent cu misiunile de stingere a incendiilor și a celor de descarcerare, în contextul fenomenelor de vreme rea, salvatorii au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.


Astfel, vremea nefavorabilă a produs efecte în 7 de localități din 5 județe ( AG, DB, DJ, IF și TR), unde colegii noștri au acționat pentru evacuarea apei din 1 casă,3 anexe, 10 curți, 20beciuri, precum și pentru degajarea a 5 copaci căzuți pe liniile de electricitate, care au afectat și 4 autovehicule.


De asemenea, din cauza acumulărilor de apă pe carosabil, circulația rutieră s-a desfășurat îngreunat pe o stradă din municipiul Craiova, dar, prin efortul conjugat al autorităților, situația a fost remediată și traficul rutier reluat, în condiții normale.


La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.


În perioada supusă raportării au fost transmise 20mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERTprivind prezența animalelor sălbatice (urși) în zone locuite, în județele: AG, BC, BN, BV, CV, DB, HR, MS, PH, SV și VN.

Evenimentele înregistrate la nivel naționalrămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.09.06.2021