Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (234), urmată de județele Timiș (55), Constanța (53) și Mureș (49).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 76 incendii, 80 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 134 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, a fost gestionată în cursul zilei de ieri, de pompierii clujeni, în urma unui accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, pe DN 1F, în localitatea Mihăiești. În urma impactului au rezultat 3 victime. În ciuda eforturilor depuse de către pompieri, 1 persoană și-a pierdut viața, din pricina leziunilor suferite generate de impactul puternic, iar celelalte 2 victime au fost transportate la spital, după acordarea asistenței medicale de urgență.


O altă misiune, care a presupus efort susținut din partea salvatorilor, a fost și cea din județul Ialomița, în urma unui accident rutier produs între 2 autoturisme, pe DJ 212, în localitatea Platonești. În urma impactului au rezultat 5 victime, iar în urma îngrijirilor medicale acordate la fața locului, 3 persoane au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

08.07.2021