Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în București-Ilfov și în județele Prahova, Bihor și Mureș.


Peste 80% din totalul numărului de intervenții au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD (1.102 de cazuri SMURD din totalul de 1.377 de situații de urgență gestionate).


Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 74 incendii înregistrate la nivel național, au gestionat cu promptitudine 11 misiuni de descarcerare și au intervenit în cazul altor 190 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


În cursul zilei de ieri, pompierii vrânceni au intervenit în urma producerii unui accident rutier, ce a avut loc pe DN 2, pe raza localității Urechești, în care au fost implicate 2 autoturisme. În ciuda tuturor eforturilor depuse de  salvatori, 1 persoană și-a pierdut viața în urma impactului puternic, iar celelalte 4 victime implicate în evenimentul rutier au fost transportate la spital, după acordarea primului ajutor medical.


O altă intervenție soldată cu pierderi de vieți omenești a avut loc în județul Iași, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină în urma unui accident rutier, produs între un autoturism și o autoutilitară, pe E 583, în localitatea Miclăușeni. În urma acordării asistenței medicale, 1 persoană a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor salvatorilor, 2 persoane și-au pierdut viața.


De asemenea, o misiune complexă a avut loc în cursul acestei dimineți, în județul Bihor, unde peste 35 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor la un centru de colectare a maselor plastice, în localitatea Salonta. În momentul sosirii la locul intervenției incendiul se manifesta la 2 hale, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Incendiul a fost localizat, dar salvatorii acționează în continuare pentru lichidare.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


09.07.2021