Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Zi plină pentru pompieri! 106 incendii și alte 1.318 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, inundații, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.600 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.315 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (249 cazuri), urmată de județele Timiș (72 cazuri), Constanța (68 cazuri) și Mureș (50 cazuri) .


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Caraș-Severin, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Caransebeș. Deși pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, o persoană surprinsă în interiorul imobilului și-a pierdut viața.


De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii ieșeni, au acționat în cazul unui accident rutier pe DJ 246, în localitatea Tansa, unde un motociclu a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma evenimentului rutier au rezultat 6 victime. Din cauza leziunilor suferite o persoană și-a pierdut viața, iar celelalte 5 victime implicate în evenimentul rutier au fost transportate la spital, după acordarea asistenței medicale de urgență.


Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 22 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 3 mesaje privind producerea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele Bacău (2) și Brașov (1); 19 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși/mistreți), în județele: Argeș (4), Brașov (4), Covasna (2), Harghita (2), Mureș (4), Prahova (1), Vâlcea (1) și Vrancea (1).

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
13.07.2021