Cod portocaliu de averse torențiale, vijelii și grindină

Cod portocaliu de averse torențiale, vijelii și grindină

Începând de astăzi (19.07.2021), ora 14:00, va fi cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară în Banat, în cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor atinge 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp. Avertizarea meteorologică este valabilă până mâine dimineață, ora 10.00. Mai multe detalii aici: http://www.meteoromania.ro/avertizari/

 

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

 

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evitate deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

19.07.2021