Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

 

În ultimele 24 de ore, ploile abundente au produs efecte în36 localități din 15 județe (AB, AG, BT, BV, CJ, CS, CV, DB, HD, NT, OT, PH, SB, TL și TM), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 7 anexe gospodărești, 56 curți, 70 beciuri/subsoluri.

 

De asemenea colegii noștri au acționat și pentru degajarea a 13 copaci căzuți pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme.

 

Situații gestionate în cursul zilei de ieri:

 

În localitatea Rucăr, 20 de persoane cazate la o pensiune au fost temporar izolate din cauza unei viituri, acestea nu au prezentat probleme medicale.

 

O altă misiune care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a avut loc în localitatea Lerești, unde din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voinea a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 de persoane care se aflau în proximitatea răului, fără a necesita îngrijiri medicale.

 

În Campingul Zănoaga (DB), din cauza unei viituri produse în cursul nopții, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Apele s-au retras, ulterior persoanele au părăsit locația.

 

Pompierii au intervenit și în localitatea Bușteni (PH),unde, din cauza unei viituri, 8 persoane au fost evacuate preventiv, fiind relocate la Mănăstirea Bușteni.

 

Traficul rutier a fost blocat pe 1 drum județean (DJ 714/DB) și restricționat pe 1 drum național (DN 74A/AB) din cauza unui podeț avariat de viituri, au fost temporar afectat pe 4 drumuri naționale (DN 75/AB, DN 2D/CV, DN 68A/HD și DN 1/PH) și 3 drumuri județene (DJ 121C/CV, DJ 687D/HD și DJ 687E/HD), din cauza arborilor căzuți pe carosabil a apei și aluviunilor de pe carosabil.

 

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice.

 

Totodată, având în vedere informarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie, care vizează instabilitate atmosferică în întreaga țară, pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 

 

 

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

21.07.2021