Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară! Indiferent că sting incendii, participă la misiuni de descarcerare sau acționează pentru deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, salvatorii desfășoară zilnic sute de intervenții, pentru protecția comunităților.


În cursul zilei de ieri, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.162 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (240 cazuri), urmată de județele, Constanța (73 cazuri),  Brașov(47 cazuri) și
Timiș( 44 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 99 de incendii, precum și în alte 210 misiuni destinate protecției comunităților.


În cursul zilei de ieri, echipaje de stingere din cadrul ISU Giugiu și București-Ilfov au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un 2 hale, în care erau depozitate furaje. Ajunși la fața locului, colegii noștri au constatat că flăcările se manifestau violent cu degajări mari de fum. Echipajele operative au lichidat incendiul înlăturând posibilitatea propagării la vecinătăți.


De asemnea, în ultimele 24 de ore fost înregistrate un număr de 58 intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 340 ha suprafețe de teren. Un astfel de incendiu s-a produs și în localitatea Letca Veche, unde pompierii giugiuveni au intervenit pentru lichidarea arderii care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, cu posibilități de propagare la o pădure. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.


Totodată, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 20 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Argeș (2), Bacău (1), Brașov (7), Covasna (1), Harghita (5) și Mureș (4).


În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

23.07.2021