Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (208), urmată de județele Constanța (76), Timiș (62) și Mureș (56).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 140 incendii, precum și în alte 187 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 1 persoană și-a pierdut viața (VN).


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Sibiu, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată care a cuprins și două adăposturi de animale. Din fericire, pompierii au reușit limitarea propagării incendiului la alte obiective și au evacuat animalele aflate în pericol.


Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (2),  Brașov (2), Covasna (1), Harghita (2), Mureș (2) și Suceava (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

20.08.2021